De Groene Toer

De Groene Toer – juni 2022

Van 4 tot en met 26 juni organiseren wij voor de 2e keer de Groene Toer De Bilt. Verdeeld over etappes willen we een groot deel van De Bilt zwerfafvalvrij maken! Dit doen we door te ploggen (hardlopend zwerfafval oprapen) en te plandelen (wandelend zwerfafval oprapen). Verschillende wijken van De Bilt komen aan bod, zie de planning hieronder voor meer informatie en doe met ons mee!

We starten op zaterdag 4 juni en we eindigen feestelijk op zondag 26 juni. Elke etappe begint om 11.00 uur. De etappe eindigt uiterlijk om 15:00 uur. Eindtijd kan verschillen en dit ligt aan de afstand van de etappe.

Belangrijke informatie
Elke dag is er een specifiek begin en eindpunt. Bij het beginpunt verzamelen we en is het mogelijk om materialen zoals grijpers en tassen te lenen. Sommige dagen zullen intensiever zijn dan andere dagen. Voel voor jezelf aan wat qua conditie mogelijk is. Het is ook zeker een optie om tijdens een etappe maar een klein gedeelte mee te lopen. Alle beetjes helpen! Belangrijk om te onthouden is dat er door ons als organisatie niet wordt gezorgd voor vervoer. Je krijgt op tijd alle informatie zodat je kunt kijken hoe je dit het beste kunt regelen. Zoals je ziet zijn we voor een aantal etappes nog op zoek naar leuke begin-en eindlocaties. Weet jij iets leuks? Laat het ons dan gerust horen!

Per etappe staat er hoeveel kilometer de etappe ongeveer is. Dit zegt weinig over de tijd dat we aan het lopen zijn omdat op de ene etappe meer afval ligt dan op de ander. Ga ervanuit dat je max 3 km per uur loopt.

Etappe 1 Zaterdag 4 juni (let op: deze dag beginnen we om 12 uur!)
Centrum 2 grasveld – Buro Lou – Lichtruim – Hessenweg (3,8km)

Etappe 2 Woensdag 8 juni
Hessenweg De Bilt  – Groenekan Kansrijk (2,3 km

Etappe 3 Zaterdag 11 juni
Clean Up Westbroek city

Etappe 4 Woensdag 15 juni
Westbroek – Maartensdijk (4km)

Etappe 5 Zaterdag 18 juni
Maartensdijk – Vuursche Dreef Hollandsche rading (4,3km)

Etappe 6 Zaterdag 25 juni
Hollandsche Rading – Albert Cuyplaan (kruising gezichtslaan/provinciale weg)

Etappe 7 Zondag 26 juni: eindfeest bij Buro Lou!
Albert Cuyplaan (kruising gezichtslaan/provinciale Bushalte Bilthoven – Buro Lou

 

Afvalgrijpers zijn er in 3 maten. S voor kinderen tot 7 jaar, M voor kinderen en volwassenen tot 1.70m en L voor mensen langer dan 1.70m. Handschoenen zijn er in de maten XS t/m L en vallen groot.
De privacyverklaring is hier te vinden: https://sportiefinhetgroen.nl/privacy/