Over Anke

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met bewegen en ben ik graag in de natuur. Ik was vroeger altijd buiten te vinden. Ik deed allerlei sporten: van voetbal en tennis tot hardlopen en fietsen. Mijn ouders moesten mij vaak meerdere malen roepen voordat ik binnen kwam voor het avondeten.

Het liefst doe ik dit allemaal nog steeds. Als volwassene lijkt dit ineens een stuk lastiger geworden omdat er toch van de maatschappij op dit moment veel meer van je wordt verwacht. Even iemand vragen om samen naar buiten te gaan is veel minder normaal dan vroeger. Maar waarom eigenlijk? Om mij heen zie ik de wereld veranderen en zijn veel mensen druk met werk en presteren. Dit houdt mij erg bezig. Daarom streef ik ernaar om ook goed voor mezelf te blijven zorgen en eigenlijk weer terug te gaan naar vroeger toen ik als kind vaak buiten was en in beweging.

Mijn naam is Anke Hazeleger. Ik zie mezelf als een spontaan en sportief persoon die graag voor anderen zorgt. Ik heb de laatste jaren steeds meer kennis vergaard over gezonde leefstijl en vitaliteit. Tevens heb ik tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening geleerd hoe ik anderen kan begeleiden en hoe ik activiteiten op kan zetten voor verschillende doelgroepen op het gebied van sport en spel. 

Tijdens het sporten ben ik steeds meer op mijn omgeving gaan letten. Ik merkte op dat er veel zwerfafval op straat lag en dat dit lang bleef liggen. Ik wilde niet afwachten totdat anderen dit gingen oprapen maar ik wilde in actie komen! Toen ik voor de eerste keer ging opruimen tijdens het hardlopen vond ik het nog leuk ook. Tijdens het opruimen doe je squats en lunges en ook nog eens aan krachttraining omdat de tassen met zwerfafval aardig zwaar kunnen worden. Tijdens het praktijkgerichte trainingsprogramma ‘Sociaal Ondernemen’ van Starters4Communities ben ik deze activiteit verder uit gaan werken. Ik heb toen een eerste succesvolle clinic gegeven aan buurtbewoners. We gingen het zwerfafval al joggend en wandelend opruimen,  oftewel ploggen & plandelen. Hierna volgde er meer clinics en zo is Plog it Up De Bilt ontstaan en stimuleer ik anderen om ook sportief op te gaan ruimen. Zo werken we ook nog eens aan die gezonde leefstijl!  Daarnaast heb ik een apart programma gemaakt voor groepen.

Nieuwsgierig geworden? Plan dan gerust een kennismaking of netwerkgesprek in dan vertel ik je graag meer.