Plog it Up De Bilt

Wat is ploggen en plandelen?

Ploggen is een hype afkomstig uit Zweden. Het is een samenvoeging van de woorden ‘Plocka Upp’ wat in het Zweeds oprapen betekent en ‘joggen’. Het project is begonnen met plogclinics en zo is de naam van het project ontstaan.

Daarnaast is in Nederland ook ‘plandelen’ in het leven geroepen. Dit betekent wandelend plastic opruimen. Om het samen te voegen noem ik het sportief zwerfafval rapen. Je bent in beweging, buiten, samen met anderen en je ruimt de buurt op! Een win-win situatie. Doe je graag mee in Gemeente De Bilt? Bekijk dan hieronder de details van de events en meld je onderaan deze pagina aan.

Praktische details 2022

Komend jaar staan de volgende events gepland. Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de Bedankavond op 17 februari!

Datum Event
17 februari Bedankavond vrijwilligers Plog it Up (online)
19 maart Landelijke Opschoondag (per wijk georganiseerd)
1 t/m 29 mei De Groene Toer
2 juli PeukMeuk De Bilt
17 september World Clean Up Day De Bilt

De events zijn voor iedereen toegankelijk op elk niveau. Zowel voor hardlopers, wandelaars en kinderen. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel verplicht om mee te kunnen doen. Alle opruimmaterialen zijn aanwezig. Mocht je al materialen in gebruik hebben van Plog it Up dan mag je die meenemen.

We houden rekening met de huidige corona maatregelen en passen het event hierop aan. We gaan in kleinere groepjes. Een paar weken voor het event kun je je inschrijven op deze pagina.

Individueel aan de slag
Wil je graag in jouw eigen buurt aan de slag met afval rapen wanneer het jou uitkomt? Leen dan het Plogpakket.

Ben je benieuwd hoe je nou hardlopend afval raapt? Kijk dan het onderstaande filmpje!

Meer info

Dit project wordt ondersteund door

Volg Plog it Up op Social Media

Tijdens de avond zullen we met elkaar kennismaken. Misschien doen jouw buren ook wel mee met Plog it Up maar weet je het niet van elkaar!
Heb je een vraag die je tijdens deze avond aan Plog it Up of aan de Gemeente wil stellen? Dit is je kans! Suggesties voor deze avond zijn ook welkom.