Plog it Up De Bilt

Wat is ploggen en plandelen?

Ploggen is een hype afkomstig uit Zweden. Het is een samenvoeging van de woorden ‘Plocka Upp’ wat in het Zweeds oprapen betekent en ‘joggen’. Het project is begonnen met plogclinics en zo is de naam van het project ontstaan.

Daarnaast is in Nederland ook ‘plandelen’ in het leven geroepen. Dit betekent wandelend plastic opruimen. Om het samen te voegen noem ik het sportief zwerfafval rapen. Je bent in beweging, buiten, samen met anderen en je ruimt de buurt op! Een win-win situatie. Doe je graag mee in Gemeente De Bilt? Bekijk dan hieronder de details van de events en meld je onderaan deze pagina aan.

Events 2023
Er staan weer allerlei events gepland dit jaar. Check hieronder de planning van de events.

Bij alle opruimevents is het mogelijk om opruimspullen te lenen zoals afvalgrijpers, handschoenen, ringen en duurzame plogtasjes. We proberen na een activiteit ook altijd ergens wat te drinken en na te praten.

Wil jij jouw eigen actie organiseren met hulp van ons? Klik hier voor meer informatie.

Datum Event Extra info

 

 

 

Zaterdag 23 maart Landelijke Opschoondag Op meerdere locaties in verschillende wijken en buurten, georganiseerd door bewoners. Meld jouw actie vast aan via e-mail.
Zaterdag 20 september World Clean Up Day locaties in verschillende wijken en buurten, georganiseerd door bewoners. Meld jouw actie vast aan via e-mail.

De events zijn voor iedereen toegankelijk op elk niveau. Zowel voor hardlopers, wandelaars en kinderen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel verplicht om mee te kunnen doen. Alle opruimmaterialen zijn aanwezig. Mocht je al materialen in gebruik hebben van Plog it Up dan mag je die meenemen.

Individueel aan de slag
Wil je graag in jouw eigen buurt aan de slag met afval rapen wanneer het jou uitkomt? Leen dan het Plogpakket.

Ben je benieuwd hoe je nou hardlopend afval raapt? Kijk dan het onderstaande filmpje!

Meer info

Dit project wordt ondersteund door

Volg Plog it Up op Social Media