Plog it Up De Bilt

Wat is ploggen en plandelen?

Ploggen is een hype afkomstig uit Zweden. Het is een samenvoeging van de woorden ‘Plocka Upp’ wat in het Zweeds oprapen betekent en ‘joggen’. Het project is begonnen met plogclinics en zo is de naam van het project ontstaan.

Daarnaast is in Nederland ook ‘plandelen’ in het leven geroepen. Dit betekent wandelend plastic opruimen. Om het samen te voegen noem ik het sportief zwerfafval rapen. Je bent in beweging, buiten, samen met anderen en je ruimt de buurt op! Een win-win situatie. Doe je graag mee in Gemeente De Bilt? Bekijk dan hieronder de details van de events en meld je onderaan deze pagina aan.

Praktische details 2022
Er staan weer allerlei events gepland dit jaar. De eerstvolgende is natuurlijk Landelijke opschoondag!  Op deze dag zullen er in allerlei buurten in de Gemeente opruimacties plaatsvinden. Wil jij jouw eigen actie organiseren met hulp van ons? Klik hier voor meer informatie.

Datum Event
zaterdag 17 september World Clean Up Day De Bilt: organiseer een actie in je eigen wijk! Spullen te leen bij Plog it Up. Meer info volgt.

De events zijn voor iedereen toegankelijk op elk niveau. Zowel voor hardlopers, wandelaars en kinderen. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel verplicht om mee te kunnen doen. Alle opruimmaterialen zijn aanwezig. Mocht je al materialen in gebruik hebben van Plog it Up dan mag je die meenemen.

Individueel aan de slag
Wil je graag in jouw eigen buurt aan de slag met afval rapen wanneer het jou uitkomt? Leen dan het Plogpakket.

Ben je benieuwd hoe je nou hardlopend afval raapt? Kijk dan het onderstaande filmpje!

Meer info

Dit project wordt ondersteund door

Volg Plog it Up op Social Media