Plog it Up De Bilt

Wat is ploggen en plandelen?

Ploggen is een hype afkomstig uit Zweden. Het is een samenvoeging van de woorden ‘Plocka Upp’ wat in het Zweeds oprapen betekent en ‘joggen’. Het project is begonnen met plogclinics en zo is de naam van het project ontstaan.

Daarnaast is in Nederland ook ‘plandelen’ in het leven geroepen. Dit betekent wandelend plastic opruimen. Om het samen te voegen noem ik het sportief zwerfafval rapen. Je bent in beweging, buiten, samen met anderen en je ruimt de buurt op! Een win-win situatie. Doe je graag mee in Gemeente De Bilt? Bekijk dan hieronder de details van de clinics en meld je onderaan deze pagina aan.

Praktische details
Vanaf april 2021 vindt er weer minstens 1 keer per maand een clinic plaats. De data en locaties worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief, op social media en op deze pagina.

De clinic ziet er als volgt uit:

  • Introductie & korte warming-up
  • 1 uur sportief zwerfafval rapen
  • Registratiemoment afval
  • Napraten en een drankje op locatie voor zover dat kan

De clinics zijn voor iedereen toegankelijk op elk niveau. Zowel voor hardlopers, wandelaars en kinderen. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel verplicht om mee te kunnen doen. Alle opruimmaterialen zijn aanwezig. Mocht je al materialen in gebruik hebben van Plog it Up dan mag je die meenemen.

We houden rekening met de huidige corona maatregelen en passen de clinic hierop aan. We gaan in kleinere groepjes.

Individueel aan de slag
Wil je graag in jouw eigen buurt aan de slag met afval rapen wanneer het jou uitkomt? Leen dan het Plogpakket.

Ben je benieuwd hoe je nou hardlopend afval raapt? Kijk dan het onderstaande filmpje!

Meer info

Dit project wordt ondersteund door

Volg Plog it Up op Social Media