Registratie zwerfafval

Registratie zwerfafval

Ben je al bezig met opruimen van zwerfafval of wil je graag beginnen met opruimen en wil je meer impact maken? Dat kan!

Litterati is een app die je kunt downloaden op je telefoon of tablet. Tijdens of na het opruimen kun je foto’s uploaden van het zwerfafval wat jij gevonden hebt. Zo pakken we het probleem bij de bron aan en komen we erachter wat er het meest gevonden wordt op straat. Dit kan weer gebruikt worden om te laten zien aan fabrikanten en overheden.

Ga als volgt te werk als je de app gedownload hebt:

Aanmelden
1. Druk op ‘Start’, ga akkoord met de voorwaarden en zet je locatie aan.
2. Wanneer je ziet staan ‘heeft u een uitdagingscode?’ klik dan op ‘voer code in’ en vul de code ‘DEBILT’ in.  Nu sluit je je aan bij de challenge van Plog it Up De Bilt. Wanneer je foto’s upload komen ze automatisch bij deze uitdaging te staan.
 3.Als je dat wilt: maak een account aan bij het knopje ‘Profiel’ en dan ‘Claim uw account’.
4. Zet in de instellingen bij profiel het volgende aan: ‘LitterAl suggesties’ en ‘alleen uploaden via Wi-Fi’.

Foto’s maken
5. Maak van zoveel mogelijk zwerfafvalitems foto’s (dit hoeft niet met de app) Fotografeer de items per stuk. Fotografeer vooral de items met een merk erop.

Bij thuiskomst
6. Klik op het camera icoontje in Litterati en upload alle foto’s pas bij thuiskomst. Je ziet bovenin dat ze aan het uploaden zijn. Wacht even totdat alles geüpload is.
7. Je kunt nu de foto’s gaan taggen. Klik op het labelicoontje als je de foto geopend hebt. Vul een tag in (bijvoorbeeld wat het is of het soort materiaal) of kies uit de voorgestelde tags. Geef ook het merk op.
8. Als je een foto getagd hebt dan kun je weer naar de volgende foto.

Dat was het! Het lijkt veel werk, maar dat valt best wel mee. Je kunt ook beginnen met een paar items te fotograferen. Heb je vragen over Litterati? Neem een kijkje op hun website of  neem contact met mij op.

 

Plog It Up De Bilt »