Het Plogpakket

Het Plogpakket

Wil je graag zelfstandig gaan opruimen in jouw eigen buurt? Dat kan met het Plogpakket! Je kunt zowel als groepje of individueel op pad gaan. De inhoud van de pakketten verschillen per persoon.  Je kunt op dit moment kiezen uit de volgende items:  

  • Afvalgrijper(s)
  • Afvalbingo voor kinderen
  • Veiligheidshesje voor kinderen

Praktische details
Er kunnen maximaal 2 afvalgrijpers per aanmelding worden aangevraagd. Alle inwoners van Gemeente De Bilt kunnen een aanvraag doen. De afvalgrijpers zijn kostbaar. Daarom is het belangrijk dat de grijpers weer terugkomen zodra ze niet meer gebruikt worden. We hergebruiken ze graag! Daarnaast is het leuk als je onderdeel wilt zijn van de community ‘De Biltse Ploggers’ (zie ook deze groep op Facebook). We houden dan af en toe contact (leuk als je soms een foto stuurt) en je wordt op de hoogte gehouden van events.

Het opruimpakket is gratis en wordt mede aangeboden door Gemeente De Bilt & Nederland Schoon. Je mag de opruimspullen zolang gebruiken als je wilt. Gebruik je ze niet meer? Neem dan contact op en lever de spullen in op één van de afhaalpunten.

Bibliotheek Bilthoven
Wil je voor een kortere tijd de opruimspullen gebruiken? Leen dan een plogpakket met jouw bibliotheek abonnement bij Bibliotheek Bilthoven in het Lichtruim! Je kunt het pakket 3 weken lenen en maximaal 2 keer verlengen. Vraag naar de afvalgrijpers bij de balie en kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.

Afhaalpunten
Op dit moment is er voor Bilthoven & De Bilt één afhaalpunt: dat is de Wereldwinkel aan de Hessenweg. In Maartensdijk kun je de afvalgrijpers bij jouw dorpsgenoot ophalen, die gegevens krijg je wanneer je je aanmeldt voor een plogpakket. Weet jij nog een goed afhaalpunt wat vaak open is in onze Gemeente? Laat het mij dan vooral weten.

Wanneer kun je aan de slag?
Vul het formulier onderaan deze pagina in als je graag aan de slag wilt met het Plogpakket. Zodra er een pakket beschikbaar is krijg je een bericht en kun je sportief zwerfafval gaan rapen. Het pakket kan na een bevestiging van Anke worden opgehaald op een van de ophaalpunten in Gemeente De Bilt. Weet je nog niet zeker of je de opruimspullen wilt lenen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief als je dit project wil blijven volgen.

Plog It Up De Bilt »

Aanmeldformulier Plogpakket

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Hoe vaak denk je met het pakket aan de slag te gaan?*
Welke spullen wil jij gebruiken voor het opruimen?*
Je kunt maximaal 2 afvalgrijpers per aanvraag bestellen. Je kunt meerdere vakjes aankruisen. Veiligheidshesjes en bingokaarten kun je wel voor meer dan 2 mensen bestellen.
Let op: per aanvraag kunnen er maximaal 2 afvalgrijpers geleverd worden.
Wil je meedoen met het zwerfafvalonderzoek met de app Litterati?*
Wij doen aan zwerfafvalregistratie. Dit gaat via een app op je telefoon. Je maakt foto's van de items die je vindt. Zo krijgen we meer zicht op het zwerfafvalprobleem.
Nieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt maximaal 6 keer per jaar en hierin staan nieuwtjes over Plog it Up De Bilt en over de opruimacties die er binnenkort plaatsvinden.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Plog It Up De Bilt »