Het Plogpakket

Het Plogpakket

Wil je graag zelfstandig gaan opruimen in jouw eigen buurt? Dat kan met het Plogpakket! Je kunt zowel met je gezin als individueel op pad gaan. De inhoud van de pakketten verschillen per persoon.  Je kunt op dit moment kiezen uit de volgende items:  

  • Afvalgrijper(s)
  • Handschoenen
  • Afvalbingo voor kinderen
  • Veiligheidshesje voor kinderen

Praktische details
Per persoon kan er maximaal 1 pakket worden aangevraagd. Voor een individueel pakket kan er maximaal 1 afvalgrijper worden geleverd en voor families maximaal 2. De pakketten zijn te leen voor een proefperiode van 4 weken. Mocht het opruimen zo goed bevallen dan kun je de spullen na deze proefperiode in bruikleen krijgen na overleg met Anke. Omdat hergebruik hoog in het vaandel staat, krijg ik de spullen graag retour wanneer je ze niet meer gebruikt.

Tevens vraag ik om foto’s en verhalen te ontvangen van jouw opruimactie*. Dit is voor de Gemeente en het project erg belangrijk, omdat we dan kunnen zien wat de resultaten en effecten zijn van dit project. Het is dus belangrijk dat je actief bij dit project betrokken wilt zijn en samen wilt zoeken naar oplossingen van het zwerfafvalprobleem.

Wanneer kun je aan de slag?
Vul het formulier onderaan deze pagina in als je graag aan de slag wilt met het Plogpakket. Zodra er een pakket beschikbaar is krijg je een bericht en kun je sportief zwerfafval gaan rapen. Het pakket kan na een bevestiging van Anke worden opgehaald op Leyenseweg 38 in Bilthoven. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je dit project wil blijven volgen.

Lees voordat je zwerfafval gaat opruimen deze preventiemaatregelen die Nederland Schoon heeft opgesteld samen met het RIVM en houd hier rekening mee wanneer je aan de slag gaat met het pakket.

*Heb je geen smartphone om foto’s te sturen van jouw opruimactie? Dat is geen enkel probleem, we verzinnen dan een andere manier om elkaar op de hoogte te houden. Neem voor andere vragen vooral contact op via: plogitup@sportiefinhetgroen.nl 

Aanmelden Plogpakket

Het adres (of alleen de straatnaam) is om te registreren waar er opgeruimd wordt. Ook is het handig wanneer ik een rondje maak en een aantal pakketten bezorg. Het bezorgen van de pakketten kan alleen in Bilthoven en De Bilt.
Let wel op: per aanvraag kunnen er maximaal 2 afvalgrijpers geleverd worden. Van de andere items kan meer worden geleverd.
De verklaring kun je hier vinden: https://sportiefinhetgroen.nl/privacy/

Plog It Up De Bilt »